Kaspars : Prieks, laime, pateicība un miers

21.08.2021 TŪJA 21

Eh, nu jau aiz muguras ir arī 21. nometne Tūjā.. Pirmais laiks pēc nometnes ir piesātināts ar dalībnieku vēlmēm būt joprojām nometnē, ka līdz nākamai esot jāgaida pārāk ilgi.

Nometnes nosaukums „Atklāj sevi” izsaka visu. Arī šogad tika sasniegts nometnes mērķis – ieklausīties sevī un citos, radīt atbildības sajūtu ar saviem darbiem, savādāk paskatīties uz sarežģījumiem un iemācīties kaut ko vairāk no cīņas mākslām.

Šogad ir liels prieks tieši par austrumu cīņas virzienu un lomu nometnē. Ja pēdējos gados vislielākais akcents tika likts uz komandas darbu un savstarpējām attiecībām, tad šogad nemazinot šīs jomas nozīmīgumu, tika panākts būtisks uzsvars uz austrumu cīņu lomu cilvēka dzīvē. Izdevās parādīt to, ka tās nav tikai cīņas mākslas ar fiziskām kustībām, bet tās ir tiešā saiknē ar jebkuru brīdi ikdienas dzīvē. Arī ikdienā treniņos ik pa laikam uzsveru cīņas mākslu pamatdomas nozīmīgumu dzīves ikdienas gaitās. Treniņos mēs strādājam ar sevi gan fiziski, gan garīgi, lai sasniegtu noteiktu mērķi vai uzdevumu un tieši tas pats jādara ikdienā – nemitīgi ir jāstrādā ar sevi, visu laiku ir jāuzlabo gan sava attieksme un uztvere pret apkārtējiem un iekšējiem notikumiem, jāpilnveido sevi, jāattīsta virzienu iemaņas, kuros vēlamies doties, jāiemācās atzīt savas kļūdas, saskatīt tās un nekļūdīties citās reizēs. Treniņos mācāmies uzlabot reakciju, trenējam to līdz automātiskumam un tieši tas pats jādara dzīvē, jāattīsta sava reakcija uz notikumiem, spēja nepazaudēt saprātu un saturīgu domāšanu ne uz mirkli, kā arī ļauties mirkļu baudījumam, kad tas ir nepieciešams. Saskatīt skaisto ikkatrā kustībā, solī, dzīvībā un pat nedzīvā lietā.. Negrauzt sevi ar domām, kas kaitē mūsu labsajūtai, vai spējai atkopties pēc lielāka vai mazāka kritiena..

Gribas ticēt, ka katrs dalībnieks kaut nedaudz paņēma no šī visa, jo kaut nedaudz šī visa ir lieliska iespēja atrast ceļu un veidu sevis straujākai izaugsmei.

Liels prieks par darba grupiņu lomu un to vadītāju atdevi nometnē. Par dalībnieku atvēršanos sarunu apļos un spēju sastrādāties komandu uzdevumos.

Tāpat jau bija arī dažas traumas, kur kādam pēdā iedzēla asāks akmens, vai citam tas uzskrēja virsū, iedzēla kāda lapsene, bet kopumā, salīdzinot ar citiem gadiem, traumas bija vieglas.. Liels paldies Sarmītei un Lindai par viņu fantastisko darbu gatavojot ēdienus un palīdzot pie dalībnieku fiziskām un garīgām traumām. Paldies katram trenerim par ieguldījumu kopumā. Liels prieks par katru treneri, cik ļoti katram izdevās atvērties nometnei un savam ieguldījumam tajā. Prieks par katru dalībnieku un katra spēju atdoties treneru piedāvātajam.

Prieks par iespēju parunāties ar pieaicinātajiem treneriem, kuri deva neatsveramu ieguldījumu arī no sevis – Gintu, Volfiņu, Andreju un Gatonu. Kaut Gatons sen jau ir starp organizatoriem. Liels prieks par viesiem – starspace.lv un Imantu Daksi, kuri deva iespēju apskatīt mēnesi plaukstas stiepiena attrālumā, uzzināt daudz par zvaigznājiem un planētām saules sistēmā, uz dzirdēt interesantas dziesmas un lielisku izpildījumu.

Domās jau strādāju pie nākamā gada nometnes. Noteikti būs izmaiņas un jauninājumi, bet pie tā kopīgi ar treneriem sāksim strādāt jau pavisam drīz.

Man aizvien vairāk izdodas ikdienā saglabāt to Tūjas sajūtu, par kuru visi runā un novēlu to pašu arī katram no Jums. Tas ir fantastiski, ja spēj to visu nest līdzi cilvēkos, parādīt apkārtējiem cilvēkiem, kurus ir pārņēmis ikdienas drudzis, ka var visu darīt daudz savādāk, baudāmāk, skaistāk un nepazaudēt sevi negatīvisma džungļos.. Patiesībā, ja esi pietiekami pozitīvs, tad tie džungļi Tev nemaz netiek klāt!

Lai piepildīts un lielisks gads līdz nākamai nometnei, kura sāksies 2013. gada 28. jūlijā un ilgs līdz 7. augustam. Jūs tak saprotat, ka vasara ir jāpakārto šiem datumiem..

Miķelis Resnis